Akut tandlæge

Vi tager altid imod akutte patienter i åbningstiden!
Ring til os på tlf. 43 96 62 15

Husk at vores søsterklinik, Tandlægerne Enghave Plads 6, holder åbent om lørdagen i tidsrummet 10.00-16.00.
Får du akut brug for en tandlæge om lørdagen, kan du ringe til os på tlf. 43 96 62 15.
Du kan også besøge Tandlægerne Enghave Plads 6’s hjemmeside for tidsbestilling om lørdagen her >

Opsøg AKUT tandlæge:

Opsøg tandlæge hurtigst muligt:

Tandlægevagten i København:
Oslo Plads 14 ved Østerport Station
(Kun personlig henvendelse og husk sygesikringsbevis!)

Hverdage: kl. 20.00 – 21.30.
Lørdage, søn- & helligdage: kl. 10.00 – 12.00
& kl. 20.00 – 21.30

HUSK! Bor du i Region Hovedstaden skal du ringe til akuttelefonen på 1813

Læs mere på Tandlægevagtens hjemmeside

mere information om akut tandpleje kan du finde her:


Har du akut brug for tandlæge?

Der kan opstå mere eller mindre akutte tandsituationer. Nogle gange kan det være betryggende at vide hvornår, der er brug for akut behandling og hvornår det er mindre akut.

Årsager til at man har ondt må ikke bare ignoreres. Smerter fra tænder og tandkød er IKKE normalt. Noget man skal handle på straks. Herunder kan du læse om akutte og mindre akutte, smertegivende tilstande.

Fælles er, at man bør søge tandlæge, så årsagen kan findes og smerterne behandles. Læs mere om de forskellige situationer:


Søg akut tandlæge ved:

Ulykke

Har du slået dine tænder helt eller delvist ud ved en ulykke, skal du om muligt opbevare de udslåede tænder i rent vand eller i munden. Dette gælder også knækkede tænder, der giver voldsomme smerter.

Tandpine

Voldsom tandpine skyldes ofte, at man har fået en infektion i tandens nerve. Smerterne er som regel af dunkende eller pulserende karakter og kan komme helt uprovokeret midt om natten, eller mens man sidder stille. Smertestillende som Panodil/Pinex eller Ipren/Ibuprofen kan lindre smerterne lidt (husk at læse indlægsseddel for dosis, bivirkninger og forholdsregler).
Læs mere om tandpine her

Tandbylder

Tandbylder stammer oftest fra en rodspidsbetændelse, hvor betændelsen er blusset op og giver hævelse i nærheden af tanden. Tandbylder går ikke væk af sig selv, og kan være problematiske, alt afhængig af placeringen. Der skal så vidt muligt skabes afløb, så trykket og dermed smerten forsvinder, derefter skal tanden muligvis rodbehandles.
Læs mere om rodbehandling her

Søg tandlæge ved:

Smerter fra visdomstand

Smerter i forbindelse med visdomstænder er ofte årsagen til at især unge mennesker søger tandlæge. Indtil visdomstanden er kommet helt frem, kan den være delvis dækket af tandkød, og være svær at holde ren. Derfor kan der opstå betændelse.

Symptomerne kan variere fra ingenting til moderate smerter med hævelse. Det kan spænde og stramme, så man ikke kan lukke munden helt op. Første gang man har betændelse, vil behandlingen ofte bestå i at skylle med klorhexidin.

Har man flere gange har haft betændelse omkring en visdomstand, vil man oftest få den fjernet. Det er altid en individuel vurdering baseret på blandt andet din alder, visdomstandens funktion og placering i kæbeknoglen, og hvorvidt om der er hul i tanden eller nabotanden. Så søg tandlæge så vi sammen kan finde den bedste løsning for dig.
Læs mere om visdomstænder her

Bestil tid hos tandlægen ved:

Knækket tand eller mistet fyldning

Der kan være skarpe kanter, som generer tungen samt isninger når man drikker eller spiser noget koldt. Knækkede tænder og knækkede eller mistede fyldninger skal repareres, så man undgår at tand eller fyldning ødelægges yderligere. Få aftalt en tid hos tandlægen og undgå at tygge på den knækkede tand eller fyldning. Sørg for at holde ekstra rent med tandbørste og tandtråd.

Opstår der voldsomme, skarpe smerter, kan tanden være knækket helt ind til tandens nerve og der skal søges AKUT TANDLÆGE.

Smerter ved tygning

Smerter ved tygning kan have forskellige årsager men de mest hyppige er:

Rodspidsbetændelser: opstår i knoglen omkring tandens rodspids og giver ekstra følsomt tandkød. Det gør ondt, når der tygges på tanden, da spidsen af roden trykkes ned i det betændte væv. Det kan sågar gøre ondt, når munden lukkes og tænderne støder sammen.

Hvis tandens nerve går til grunde pga. et stort hul i tanden eller et slag på tanden opstår denne betændelsestilstand. Den går ikke væk af sig selv og kan blusse op og give tandbylder! Der skal skabes afløb, så tryk og smerten forsvinder, og tanden skal rodbehandles. Her skal der søges AKUT TANDLÆGE.

Dentininfraktioner: Smerter ved tygning kan skyldes en dyb revne. Når der tygges på tanden udvides revnen, og man oplever et kortvarigt, men skarpt og intenst smertejag. Sådanne revner finder man oftest i små og store kindtænder med store fyldninger. Revnen er ikke altid synlig på ydersiden, hvilken tit gør det er nødvendigt at fjerne fyldningen først. Dette behandles så tandens nerve ikke bliver overbelastet og derved kan bevares.

For høj fyldning eller krone: Har man fået lavet en fyldning eller sat en krone på, der er lidt for høj, kan man blive øm i den pågældende tand. Det skyldes, at tanden bliver overbelastet når man taler, tygger, synker og især, hvis man skærer tænder. Aftal en tid så fyldning eller krone kan slibes og få i den rigtige højde.

Løse tænder

Fremskreden paradentose: løse tænder hos voksne er et sygdomstegn, der skal diagnosticeres og behandles. Jo hurtigere behandling, desto mindre er risikoen for at tænderne falder ud. Smerterne er sjældent voldsomme, men skyldes en kraftig tandkødsbetændelse. Behandlingen er altid individuel, men i alle tilfælde skal der renses tænder og hjemmetandplejen skal forbedres.
Læs mere om paradentose her

Løs/mistet krone

Hvis en krone bevæger sig, når der tygges, kan det opstå samlingssteder for bakterier, hvor hverken tandbørste eller tandtråd kan komme ind. Her danner bakterierne syre, der laver hul i tanden under kronen. Både løse og mistede kroner kan give isninger i tænderne og være skyld i, at maden sætter sig fast i mellemrummene omkring tandstubben. Opdager du, at en krone sidder løst eller er mistet, skal du aftale en tid hos tandlægen så hurtigt som muligt. Måske kan den sættes fast igen – men det kan også blive nødvendigt med en ny krone.

Tandkødsbetændelse

Smerter, der skyldes tandkødsbetændelse, er sjældent voldsomme og opstår oftest i forbindelse med berøring af tandkødet, f.eks. når man spiser eller børster tænder. Tandkødet bløder måske også når man børster tænder eller bruger tandtråd. Aftal en tid hos tandlægen og få gode råd til, hvordan du kan blive af med tandkødsbetændelsen.
Læs mere om tandkødsbetændelse her

  • laan

    Vi sætter dig i centrum

    Vi sætter dig i centrum

    Vi er klar over at det kan virke uoverskueligt med en stor tandlægeregning. Derfor kan du nu låne op til 75.000 kr. kvit og frit. Med det mener vi, at der er NUL kroner i oprettelsesgebyr, NUL kroner i yderligere gebyrer og NUL kroner i rente.
    Læs mere