facader

Facader

Vi har skabt mange flotte resultater med porcelænsfacader.

Ønsker du at ændre form eller farve på én eller flere fortænder, kan vi tilbyde dig et rigtig flot smil.

Muligheden for at tilpasse farven på porcelænet, og give den en høj glans medvirker til, at man ikke kan se forskel på porcelænstænder og naturlige nabotænder.

Nedenfor ses eksempler på hvordan man har ændret tændernes udseende ved at give dem en ny facade.
facader-foer-efter

Hvordan sidder porcelænsfacaden fast?

Porcelænsfacaden limes fast til tanden med en meget stærk plastcement, og tanden ser igen fuldstændig naturlig ud. En evt. skævhed i tandstillingen vil kunne korrigeres med en porcelænsfacade.

Udover at porcelænsmaterialet ser flot ud, er det også utrolig stærkt og beskytter derfor dine egne tænder indenunder.

Plastfacader

Plastmaterialerne er nu så gode at de imiterer det naturlige tandvæv i særdeles høj grad. Samtidig med at de er stærke og kan limes sikkert fast til tandemaljen. Derfor anbefales plast til de fleste kosmetiske behandlinger så som et godt alternativ til sølv amalgamfyldninger, opbygning af knækkede tænder, lukning af mellemrum og opbygning af ensartede tandkroner.

Plasten limes til tandemaljen efter grundig forbehandling og den opbygges herefter med en speciel lag teknik som
efterligner tandens originale opbygning og naturtro udseende. Til slut lys hærdes plasten og tanden er derefter klar til brug.

Porcelænsfacader

Bruges som alternativ til plastfacaderne, men vælges især hvor der stilles ekstraordinært store krav til udseendet da porcelæn har en endnu mere overbevisende lighed med naturlige tandvæv.

Ulempen er, at der skal slibes ca. 1 mm af tandoverfladen, samt nødvendigheden af 2 behandlinger i alt. Ved det første besøg beslibes tandoverfladen, der tages et aftryk og fremstilles en midlertidig plasterstatning. Dentallaboratoriet fremstiller så porcelænsfacaden efter vores anvisninger, og efter 7-10 dage er porcelænsfacaden klar til på-limning med en plastcement, som binder til tandemaljen på samme måde som plast.

Porcelænskroner

I tilfælde med større defekter på fortænderne kan det være nødvendigt at fremstille porcelænsfuldkroner for at opnå tilstrækkelig styrke og binding til tanden. Ved en fuldkrone omslutter porcelænet hele tandens overflade og ikke blot forfladen. Det er således nødvendigt at slibe mere tandvæv af. Derfor anvendes denne metode kun i særlige tilfælde, da vi til enhver tid anbefaler så minimale indgreb imod tanden som muligt.
Læs mere om kroner her

  • laan

    Vi sætter dig i centrum

    Vi sætter dig i centrum

    Vi er klar over at det kan virke uoverskueligt med en stor tandlægeregning. Derfor kan du nu låne op til 75.000 kr. kvit og frit. Med det mener vi, at der er NUL kroner i oprettelsesgebyr, NUL kroner i yderligere gebyrer og NUL kroner i rente.
    Læs mere