kroner

Kroner

Du har brug for en krone når en tand er ødelagt i en sådan grad, at en almindelig plast- eller sølvfyldning ikke længere er tilstrækkelig.

I disse tilfælde genopbygger og forstærker man tanden ved at give den en krone.

En krone bliver oftest lavet i 3 faser:

1. fase: Præparation

I denne fase gøres tanden klar. Først tilslibes resterne af tanden således at den fremtidige krone kan sidde pænt, stabilt og tætsluttende. Så tages der et silikoneaftryk som teknikeren skal bruge i 2. fase. Derefter påsættes en midlertidig hætte for at beskytte det resterende af tanden.

2. fase: Tekniker

Silikoneaftrykket videregives til en tandtekniker, som er specialiseret i at lave kroner. Ud fra aftrykket produceres den endelige krone i enten guld eller metalkeramik.

Metalkeramik er en yderst holdbar porcelænstype hvis fordel er, at man kan opnå et kosmetisk godt resultat, da kronen vil ligne en tro kopi af din oprindelige tand i farvenuance samt materiale.

3. fase: Cementering

Når kronen er færdig returneres den til tandlægen, og du vil blive indkaldt. Tandlægen vil fjerne den midlertidige hætte og cementere kronen. Dette betyder, at kronen vi blive permanent fastgjort og sidde som en tætsluttende beskyttende hætte over den gamle tand.

OBS!
I særlige tilfælde kan det blive nødvendigt at lave en opbygning først. Dette gøres hvis det resterende af tanden er for skrøbelig til at kunne bære en krone.

Opbygning består af en stub lavet i enten plast- eller guldmateriale, som tandlægen fastgører i tandens rodkanal.
Stubben, samt det resterende af tanden, bruges derefter til at fastgøre kronen på samme måde som beskrevet i fase 3.

  • laan

    Vi sætter dig i centrum

    Vi sætter dig i centrum

    Vi er klar over at det kan virke uoverskueligt med en stor tandlægeregning. Derfor kan du nu låne op til 75.000 kr. kvit og frit. Med det mener vi, at der er NUL kroner i oprettelsesgebyr, NUL kroner i yderligere gebyrer og NUL kroner i rente.
    Læs mere