tandblegning

Tandblegning

Der kan være forskellige grunde til, at du gerne vil have et flottere smil.

Det kan have stor betydning for dit velvære og udstråling. Det er et område vi arbejder intensivt med og hvor vi har stor ekspertise.

Tandblegning

Blegning af tænder er en kosmetisk behandling hvis formål er at give et hvidere og lysere smil. Ved kemisk påvirkning af tanden fjernes misfarvninger og tænderne vil fremstå hvidere. Det aktive stof i tandblegemidlet er hydrogenperoxid, også kaldet brintoverilte.

Man inddeler misfarvninger i to kategorier:

 1. Interne misfarvninger

  Disse kommer inde fra tanden og kan skyldes, at tandens nerve er død. Med alderen vil tanden også få en mørkere tone på grund af ændringer i tykkelsen af dentin.

 2. Eksterne misfarvninger

  Disse kommer udefra og skyldes ofte det man spiser og drikker (f.eks. lakrids, kaffe, te, sodavand og rødvin) eller ved rygning af tobak. Denne slags misfarvninger kan fjernes med tandblegemidler og foretages uden indgreb i tanden.

Hvorfor tandblegning?

Hvide tænder oplyser ansigtet så du bliver mere ungdommelig og imødekommende at se på samt giver selvtillid, som kan gøre dig mere attraktiv.

Nogen bliver med tiden usikre ved at smile, fordi de synes tænderne er blevet grimme og plettede med alderen.

Men et blændende smil behøver ikke være et levn fra fortiden, for heldigvis kan tandblegning give dig dine perlemorsfarvede hvide tænder tilbage.

Hvordan virker tandblegning?

Den aktive ingrediens, hydrogenperoxid, nedbryder de store farvede molekyler, der misfarver tanden, til mindre molekyler som har en lysere farve.

Der findes to forskellige behandlingsmetoder:

 1. Hos tandlægen

  Her påfører tandlægen blegningsmidlet direkte på tænderne og der er resultat efter første blegning.

 2. I hjemmet

  Her tager tandlægen mål og laver en individuel skinne, som anvendes til tandblegning derhjemme. Ved hjemmeblegning er koncentrationen af hydrogenperoxid mindre og behandlingen gentages. Hvor mange gange afhænger af, hvor misfarvede tænderne er, men langt de fleste ser et resultat efter 2-4 dage.

Misfarvninger, som er opstået mens tanden dannes (mineraliseringen) er svær at påvirke og derved blege, end de misfarvninger som kommer efterfølgende.

Plasticfyldninger bleges anderledes end tænder gør. Det kan derfor være en god idé, at overveje om du skal skifte fyldningerne for at opnå et ensartet udseende.
Læs mere om plastikfyldninger her

OBS!
Tilfælde hvor tandblegning frarådes:

 • Hvis man lider paradentose
 • Hvis man har tænder med svære syreskader

Er der bivirkninger efter en tandblegning?

Der kan forekomme temperaturfølsomhed, hvor koldt eller varmt på tænderne kan give et jag, men denne øgede følsomhed er oftest forbigående.

Tandkødsirritationer kan forekomme.

Der er ikke helt enighed om, hvorvidt man beskadiger tandens yderste lag – emaljen, og derfor anbefales det ikke at blege tænderne oftere end hver andet år.

 • laan

  Vi sætter dig i centrum

  Vi sætter dig i centrum

  Vi er klar over at det kan virke uoverskueligt med en stor tandlægeregning. Derfor kan du nu låne op til 75.000 kr. kvit og frit. Med det mener vi, at der er NUL kroner i oprettelsesgebyr, NUL kroner i yderligere gebyrer og NUL kroner i rente.
  Læs mere