tandlaegeskraek-odontofobi

Tandlægeskræk

Rigtig mange mennesker lider af tandlægeskræk, og der kan være mange forskellige årsager til, at man har angst for at sætte sig i tandlægestolen.

Her hos Tandlægerne i Glostrup er vores personale uddannet til at takle tandlægeskræk, og vi har gode erfaringer med at dæmpe angsten, ja i nogle tilfælde helt fjerne den.

Har du angst for tandlæger, kan vi tilbyde dig at komme forbi til en uforpligtende snak med en af vores behandlere. Du får selv lov til at mærke efter, hvornår du er klar til en behandling.

“Husk altid at fortælle, at du lider af tandlægeskræk, når du bestiller en tid hos os. På den måde kan vi tage de helt rigtige hensyn til dig, så din oplevelse hos os bliver så optimal som mulig.”

Hvad er tandlægeskræk (Odontofobi)?

Tandlægeskræk er en kendt betegnelse for det at være nervøs, eller i nogle tilfælde, decideret bange for at gå til tandlægen.

Det er ikke tandlægen eller tandplejeren man er bange for, men selve behandlingen, instrumenterne eller undersøgelsen i stolen.

Rigtig mange mennesker lider af angst for tandlæger, ja faktisk er næsten halvdelen af Danmarks befolkning nervøse for at gå til tandlæge. Nogle mennesker er så bange, at de helt undgår tandlægen og undlader de regelmæssige tandlægebesøg. Skyldes udeblivelsen angst for tandlægen, kaldes lidelsen Odontofobi (tandlægeskræk). Denne gruppe udgør ca. 10% i Danmark.

Kan man overvinde sin frygt for tandlæger?

Ja det kan man godt, og det er vigtigt at tage kampen op mod sin tandlægeskræk. Undlader du at gå til tandlæge, grundet din frygt, vil forskellige sygdomme og behandlingskrævende tilstande ikke blive diagnosticeret. Dette kan medføre at tilstanden forværres og dermed give følgesymptomer i form af smerter, ildelugt, ødelagte tænder og knogler. Ofte medfører dette, at man skal have foretaget en større behandling, end hvis sygdommen var opdaget i tide.

Tag derfor kampen op mod din tandlægeskræk og kom i fællesskab med tandlægen igennem undersøgelsen, uden det store ubehag.

Det første skridt mod at overvinde din frygt for tandlægen, er at erkende din angst. Derefter skal du altid fortælle din tandlæge, at du lider af tandlægeskræk, så tandlægen kan tage de helt rigtige hensyn til dig.

Hos Tandlægerne i Glostrup har vi rigtig gode erfaringer med, at dæmpe angsten via samtale med patienten. Vi sørger altid for at du føler dig tryg, vi informerer og forklarer, således at du får svar på alle dine spørgsmål, inden vi går i gang med behandlingen, som vi lover altid er nærmest 100% smertefri. Vi ved, at hvis du har tillid til din tandlæge, så vil din angst formindskes. Hos os er det altid dig der beslutter, hvornår du er klar til en behandling.

Se også Tandlægeskolens gode råd om:

  • laan

    Vi sætter dig i centrum

    Vi sætter dig i centrum

    Vi er klar over at det kan virke uoverskueligt med en stor tandlægeregning. Derfor kan du nu låne op til 75.000 kr. kvit og frit. Med det mener vi, at der er NUL kroner i oprettelsesgebyr, NUL kroner i yderligere gebyrer og NUL kroner i rente.
    Læs mere